- Autor: korit
- Doba přípravy (min.): 180
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houbová směs mražená | 500 |
Hovězí kližka | 1000 |
Cibule | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 80 |
Energetická hodnota celkem: 8169 kJ
Bílkoviny (g): 235,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 108,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 817 kJ
Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
uvařit kližku vcelku s kořením (bobk.list, tymián, nové koření celé, sůl) do změknutí; po vystydnutí zbavit blan a tuku; část vývaru použít na polévku, část do pokrmu; ze studeného vývaru sebrat ztuhlý tuk a použít na cibulku, přidar vývar a cibuli povařit, pak přidat vaničku zmražených dušených lesních hub, vařit do rozmrazení, pak zahustit lopatkou hladké mouky rozkvedlané ve vlažné vodě a po začátku varu nechat táhnout při 80°; nakonec vložit nakrájené studené maso a prohřát
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.