- Autor: Novaservis
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 2 |
Vepřová kýta | 125 |
Strouhanka | 10 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1709 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na recept použijeme vepřovou krkovici, kýtu nebo panenku. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a teprve potom ve vejcích rozmíchaných s mlékem, solí a česnekem. Po obalení obrácené řízky ihned osmažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova. Hotový obrácený řízek položíme na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk. Obrácený řízek podáváme s bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.