- Autor: Handula
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 150 |
Cibule | 70 |
Olej olivový | 10 |
Zeleninová směs do polévky průměr | 100 |
Máslo čerstvé | 10 |
Parmezán 25% | 35 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 3725 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 130,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1863 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 65, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Rozpálíme olej a přidáme cibulku, po chvilce přidáme rýži a orestujeme. Poté podlijeme vodou, ne moc, jen tak, aby rýže nebyla na suchu (lepší je vývar, ale pro rychlý oběd voda stačí). Mícháme a stále podléváme, dokud není rýže měkká. Poté vypneme a přimícháme máslo a sýr. Dosolíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.