- Autor: Pete13
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Paprika červená | 75 |
Česnek | 10 |
Cibule | 300 |
Hovězí kližka | 500 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Dochucovadla:
Sůl Pepř Paprika sladká Kajenský pepř
Energetická hodnota celkem: 4742 kJ
Bílkoviny (g): 111,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1186 kJ
Bílkoviny (g): 27.8, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
V kastrolu necháme rozpálit olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli (cca 10 min). Poté přidáme kostky hovězího masa. Orestujeme ze všech stran ať se maso zatáhne. Poté přidáme papriku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše promícháme a až maso pustí šťávu přidáme lžíci červené papriky a lžičku chilli nebo kajenského pepře. Opět promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem. Ovšem pouze tak, aby maso nebylo úplně potopené ve vodě. Dusíme další 2 hodiny a podle potřeby podléváme. Ke konci necháme v guláš zredukovat, až zůstane minimum vody. Poté vyndáme maso a zbytek v hrnci zaprášíme lžíci mouky a za stálého míchání restujeme až se mouka vpraví do omáčky. Poté podlijeme cca půl litrem vody. Promícháme a vrátíme do hrnce maso. Poté asi po dobu ještě 10 - 15 min povaříme. A můžeme podávat. Poddáváme s Knedlíkem nebo pečivem. Ke guláši se hodí čerstvě nakrájena cibule na kolečka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.