- Autor: Sojakova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 100 |
Rýže Indiánská (v suchém stavu) | 40 |
Cibule | 20 |
Houby čerstvé průměr | 20 |
Celer řapíkatý | 30 |
Cuketa | 20 |
Paprika zelená | 20 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, oregano, bazalka, kurkuma, zeleninový vývar z kostky cca 500 ml
Energetická hodnota celkem: 1263 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 10
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a prudce osmahneme na lžíci olivového oleje. Přidáme rýži, po chvíli zalijeme 1 dcl bílého vína. Když se alkohol odpaří, přidáme cibuli, řapíkatý celer, cuketu, papriku, česnek, houby - zeleninu dle libosti a koření. Poté podléváme zeleninovým vývarem do změknutí rýže.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.