- Autor: Majka63
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 50 |
Rajský protlak | 140 |
Brambory (syrové) | 400 |
Paprika bílá | 50 |
Cibule | 200 |
Olej olivový | 20 |
Vepřová kotleta | 500 |
Dochucovadla:
koření na rožnění
Energetická hodnota celkem: 7319 kJ
Bílkoviny (g): 130,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 124,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1830 kJ
Bílkoviny (g): 32.5, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Vepřové kotlety (6 malých cca 7x9 cm) jsem rozklepala pěstí, do pekáčku jsem dala lžíci olivového oleje, na to nakrájela 2 velké cibule na půlměsíčky, 1 rajský protlak s trochou vody, asi 4 střední brambory na menší kousky, na to plátky kotlet, mírně jsem je osolila a přidala trochu koření na rožnění a chilli, na to 1 bílou větší papriku na proužky, přikryla jsem pekáčkem a dala péct na 250 stupňů. Asi po 15 minutách jsem stáhla teplotu na 200 stupňů a pekla (vlastně dusila) jsem to ještě asi 30minut a během pečení jsem to trochu lžící prohrábla, aby se ingredience promíchaly. Nakonec jsem to posypala sýrem (eidam 30) a nechala bez přikrytí zapéct. Dá se to určitě udělat i bez brambor, to je na vůli kuchaře.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.