- Autor: sona1959
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kedlubna | 200 |
Mrkev | 200 |
Hrášek | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Máslo čerstvé | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Energetická hodnota celkem: 1405 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 351 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na kostky nakrájenou kedlubnu, na silnější kolečka mrkev a hrášek dáme do hrnce, přidáme trošku vody (ani ne do poloviny výše směsi), osladíme, osolíme dle chuti, případně přidáme špetku muškátového oříšku nebo kapku citronové šťávy. Zvolna dusíme tak 15 minut. Přidáme máslo a zaprášime hladkou moukou. Důkladně promícháme a necháme provařit. Zdobíme sekanou petrželkou. Zeleninu podáváme s vařenými bramborami, různě upraveným masem nebo i samotnou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.