TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kedlubnové brambory

Zpět
  • Autor: selidka
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kedlubna400
Brambory (syrové)250
Máslo čerstvé25

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 2080 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 65, SAFA (g): 14, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 520 kJ

Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Brambory uvaříme běžným způsobem, slijeme, mírně rozšťoucháme. Kedlubnu nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a podusíme "al dente". Zamícháme do brambor. Vhodné jako příloha nebo jako samostatné jídlo.Kedlubny dušením na másle získají lahodnou příchuť. Protože kedlubny sníží kalorickou hodnotu, je jídlo vhodné pro ty, kteří mají rádi brambory a nyní v době hojnosti nových brambor si na nich chtějí pochutnat.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři