- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Česnek | 10 |
Olej olivový | 40 |
Smetana zakysaná 15% | 80 |
Parmezán 25% | 160 |
Cuketa | 700 |
Kuřecí prsa bez kůže | 460 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 250 |
Dochucovadla:
mletý zázvor, 10 lístků šalvěje, sůl
Energetická hodnota celkem: 11186 kJ
Bílkoviny (g): 203,
Tuky (g): 112,
Sacharidy (g): 206,
SAFA (g): 60,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2797 kJ
Bílkoviny (g): 50.8, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 51.5, SAFA (g): 15, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme zázvorem a na drobno nasekanou šalvějí a orestujeme. Cuketu nakrájíme na malé kostičky, nebo nastrouháme na hrubé nudličky (podle druhu těstovin). Zakysanou smetanu, olivový olej a česnek promícháme, sýr nastrouháme na tenké nudličky. Těstoviny vaříme podle návodu, na poslední dvě minuty k nim přidáme cuketu a dovaříme dohromady. Vodu slijeme. Kuřecí prsa pokrájíme na kousky a přidáme k těstovinám s cuketou, přidáme dressing a promícháme. Nakonec přidáme strouhaný sýr a opět promícháme. Ihned podáváme. Pozn.: použila jsem čtyřbarevné farfalle, a cuketu nakrájela na kostičky, ke špagetám by asi bylo lepší cuketu nastrouhat. Parmezán je možné nahradit sýrem Grana Panado. V původním receptu nebylo maso, jídlo se nakonec dozdobilo celými orestovanými šalvějovými lístky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.