- Autor: marbell1
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kotleta | 200 |
Cibule | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Zelí bílé kysané | 250 |
Česnek | 10 |
Rajský protlak | 10 |
Smetana na vaření 10% | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Sladidlo (FAN) | 3 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, 1 KL červená mletá paprika, 1x bobkový list, nové koření 4x, mletý kmín,
Energetická hodnota celkem: 3107 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 777 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 7.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme nadrobno nakrájíme a do hněda osmahneme na rozehřátém oleji. Do cibule vložíme maso a za stálého míchání osmahneme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, posypeme mletou červenou paprikoua důkladně promíchámeTeplotu snížíme a maso dusíme ve vlastní šťávě, dokud je dostatek šťávy. Během dušení občas promícháme aby se maso nepřipálilo. Maso podlijeme trochou teplé vody, přidáme bobkový list, nové koření, posypeme mletým kmínem a při snížené teplotě dusíme do poloměkka. Kyselé zelí nakrájíme, přidáme k masu, podlijeme vodou, přidáme nakrájený a oloupaný česnek a rajský protlak a mírným varem vaříme do měkka. ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do guláše, a za stálého míchání krátce provaříme. Ochutíme sladidlem . Podáváme s vařenými brambory, pečivem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.