- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 55.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 900 |
Vejce celá průměr | 110 |
Máslo čerstvé | 250 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 300 |
Mouka špaldová celozrnná | 450 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 750 |
Puding prášok | 80 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Dochucovadla:
škorica
Energetická hodnota celkem: 25639 kJ
Bílkoviny (g): 171,
Tuky (g): 236,
Sacharidy (g): 799,
SAFA (g): 152,
Cukry (g): 434,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 466 kJ
Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 7.9, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z masla, múky, vajíčka, cukru (200g) a prášku do pečiva vymiesime cesto, ktoré dáme do chladu na cca 1hod. oddýchnuť.Jabĺčka ošúpeme a nakrájame na kúsky. podusíme podliate troškou vody a so škoricou. Ak je potrebné dosladíme. Cesto dáme na 2 polovice. 1 vyvaľkáme do plechu vymasteného a vysypaného múkou, navrstvíme jabĺčka, zalejeme hustým vanilkovým pudingom, a ozdobíme druhou polovicou cesta, ktorú vyvaľkáme a nakrájame na mriežky. Pečieme v predhriatej rúre cca 30min. Kontrolujeme vidličkou a vrchné cesto bude krásne do ružova. PO upečení necháme vychladnúť až otom krájame, aby sa puding neroztiekol. Pocukrujeme... Dobrú chuť!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.