- Autor: penicquick
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 418 |
Olej olivový | 10 |
Cibule | 95 |
Česnek | 30 |
Rajčata | 282 |
Jogurt bílý nízkotučný průměr | 50 |
Krůtí prsa bez kůže | 200 |
Čedar 50% | 40 |
Solamyl bramborový škrob | 10 |
Dochucovadla:
kari, sůl
Energetická hodnota celkem: 2965 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1483 kJ
Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 25.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
V pánvičce rozpálíme olej a maso nakrájené na nudličky na něm opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kari a rozetřené stroužky česneku. Za občasného míchání opékáme 5 minut. Do směsi přidáme na kostky nakrájenou cuketu a rajčata a dusíme do poloměkka. V misce smícháme jogurt se škrobem a přimícháme do směsi. Nakonec navrch dáme sýr a necháme roztéci. Podáváme s rýží, kuskusem apod.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.