- Autor: haniczka6
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
ovesné vločky emco (červené) | 200 |
Kypřící prášek do pečiva | 6 |
třtinový cukr | 10 |
vanilkové sojové mléko | 370 |
Olej palmojádrový, kokosový | 10 |
lněné semínko | 10 |
Energetická hodnota celkem: 4495 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 155,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2248 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 77.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V míse smícháme mouku (=rozmixované ovesné vločky, 150g), 50g ovesných vloček, kypřící prášek, sůl a cukr. Do hrnku s rostlinným mlékem přidáme olej a mletá lněná semínka (ta se přidávají kvůli výživové hodnotě) a zamícháme. Poté tekutinu vlijeme do mísy a pečlivě promícháváme. Těsto by mělo být trochu husté. Necháme alespoň pět minut stát a mezitím si rozpálíme vaflovač. Do rozpáleného vaflovače vlijeme těsto, opatrně zavřeme a necháme péct 5 - 7 minut (záleží na výkonu přístroje). Opatrně otevřeme a pokud se těsto stále ještě lepí na stěny a vafle se trhají uprostřed, znamená to, že je třeba je péct ještě pár minut. Servírujeme se sirupem, marmeládou, ovocem :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.