- Autor: smirousova
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mandle | 1 |
Parmezán 25% | 10 |
Lučina Linie 40% | 59 |
Chléb celozrnný žitný (Penam) | 30 |
Dochucovadla:
Strouhaný parmazán, mandle nebo vlašské ořechy.
Energetická hodnota celkem: 802 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 401 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Domácí lučinu smícháme s rozdrobeným celozrnným pečivem (domácí chléb nebo dalamánek - viz recept na chléb). Hmotnosti jsou jen přibližné, záleží na tom, jak moc je lučina vykapaná (pokud je řidší, je třeba přidat víc chleba). Vytvoříme kuličky, které obalujeme v parmazánu a zdobíme plátkem mandle (kupuji již plátkované, možno použít půlky, ale to už je třeba připočíst k receptu).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.