- Autor: haniczka6
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
ovesné vločky emco (červené) | 500 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 400 |
podmáslí | 350 |
třtinový cukr | 50 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
lněné semínko | 15 |
Dochucovadla:
skořice perníkové koření sůl vanilkový cukr třtinový cukr kypřící prášek
Energetická hodnota celkem: 9119 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 360,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 157,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 912 kJ
Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 15.7, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ovesné vločky rozmixujeme a smícháme s podmáslím a vodou. Přidáme vanilkový cukr, třtinový cukr, kypřící prášek, lněné semínko a od oka skořici a perníkové koření, trošku soli. Pokud je těsto příliš husté, přidáme vodu. Pečeme na plechu obloženém pečícím papírem asi 45-50 minut při 180°C. Chlebík před pečením můžeme posypat lněnými semínky a ovesnými vločkami
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.