- Autor: Qualik
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 212 |
Mouka žitná celozrnná | 212 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 3 |
Droždí | 2 |
Ocet | 7 |
Sůl | 8 |
Dochucovadla:
sul, ocet, seminka
Energetická hodnota celkem: 6491 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 304,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 325 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 15.2, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pul lzice suseneho drozdi zasypeme pul lzici cukru a hrnkem a pul vlazne vody. Kdyz se drozdi zaktivuje, pridame pul lzice octa a oleje.Vsypeme 1,5 hrnku spaldove mouky a 1,5 hrnku celozrnne zitne mouky a pul lzice soli. Muzeme pridat seminka. Promichame a nechame 40 minut kynout. Sterkou vyklopime do vymazane chlebickove formy, nechame jeste dokynout a peceme na 185 stupnu, az chleba "zvoni".
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.