- Autor: drobek1
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 75 |
Špenát | 250 |
Polenta | 80 |
Česnek | 15 |
Hovězí maso zadní průměr | 500 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Cibule | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 6703 kJ
Bílkoviny (g): 124,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 81,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2234 kJ
Bílkoviny (g): 41.3, Tuky (g): 27.7, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájejte na větší kostky a česnek na silnější plátky. V hrnci rozpalte olej, na osmahněte česnek a maso, dokud se nezatáhne. Poté vodou nebo vývarem, pokud se bojíte používat alkohol při vaření pro děti. Stáhněte sílu varu na úplné minimum, aby vše v hrnci jen neznatelně bublalo, přidejte tymián a přikryjte poklicí.Duste asi 2 hodiny. Občas zkontrolujte, zdali se voda nevyvařila a maso se nepřipaluje - v tom případě ještě znovu trošku podlijte. Uvedené množství polenty zalijte vroucí vodou (její množství ještě poměřte s návodem na obalu, ne každá polenta je stejná a vyžaduje stejné množství vody) a rychle promíchejte, aby se neutvořily hrudky. Dle chuti můžete osolit. Hotovou kaši nechte zcela vychladnout. Poté je z ní možné tvořit kuličky nebo válečky. Pečte v troubě na pečícím papíře, dokud nebudou zlatavé a křupavé shora. Na 180°C to může trvat tak 30 minut. Špenát uvaříme a dochutíme jako obvykle, s česnekem a vajíčkem. Oleje je uvedeno 50 g, protože nelze jinak, netuším kolik vlastně potřebuju.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.