- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rum | 35 |
Vločky ovesné | 120 |
Jablko | 400 |
Máslo čerstvé nesolené | 30 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 400 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 5253 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 161,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 68,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 657 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 20.1, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a krátce podusíme s trochou rumu a ochutíme skořicí. Hotová jablka vložíme do pekáče nebo zapékacích mističek a zasypeme směsí připravenou z ovesných vloček, cukru, skořice a másla. Zapečeme při 180° C, dokud povrch nezezlátne. Můžeme podávat ještě teplé s bílým jogurtem nebo nízkotučným tvarohem, crumble je výborný i za studena. Crumble si můžete připravit téměř z jakéhokoli ovoce, které máte zrovna k dispozici, výborný je například ze švestek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.