- Autor: Leela
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Cibule | 40 |
Zeleninová směs 4 roční období mražená (Bonduelle) | 100 |
Rýže natural (v suchém stavu) | 30 |
Dochucovadla:
sůl, drcený kmín, zelený pepř, sekaná petrželka Tento recept je z kuchařky Hubneme s rozumem v praxi od Ivy Málkové a Jaroslavy Štochlové
Energetická hodnota celkem: 1391 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, opečeme na rozehřátém oleji, okmínujeme, přidáme na plátky pokrájenou červenou cibuli, několik zrnek zeleného pepře, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, doplníme nakrájenou zeleninou (podle svého gusta, čerstvá, mražená). Rýži propláchneme a uvaříme obvyklým způsobem, při servírování ozdobíme sekanou petrželovou natí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.