- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajo tvaroh odtučnený | 50 |
Máslo čerstvé | 5 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Ryžová krupica | 27 |
Dochucovadla:
kurkuma
Energetická hodnota celkem: 698 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 22,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Odvážime si rýžovú múku, alebo kruicu. Pridáme na špičku noža kurkumi, kto má rád môže aj viac. 200ml vody privedieme do varu, za stáleho miešania vysypeme rýžovú múku/krupicu a asi 1-2 min ešte miešame. Aksa nám zdá hustá prilejeme trošku vody. Ak je riedka skôr počkáme, pretože po vychladnutí mierne stuhne. Vylejeme do mištičky a dochutíme kvalitným maslom, alebo ghí /kokosovým olejom/olejm z vlašských orechov, alebo iným zdravým tukom. Ja si ešte pridávam domáci tvaroh, aby boli aj bielkoviny a kto má rád môže doladiť ovocím. pozor však na zbytočné kombinovanie mliečne produkty- ovocie. Telu sa to ťažšie trávi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.