- Autor: paratko
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
šunka na vaření (kostky Wein original) | 50 |
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr | 700 |
bílé zelí ve sladkokyselém nálevu s kmínem | 380 |
Cibule | 100 |
Cukr průměr | 20 |
Dochucovadla:
Kmín, sůl, cukr
Energetická hodnota celkem: 7253 kJ
Bílkoviny (g): 185,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1209 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 14.2, Sacharidy (g): 8.2, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Kuřecí stehna dáme na pekáč, okmínujeme, osolíme, opepříme, posypeme cibulí, podlijeme vodou a dáme péct do trouby. Mezitím si připravíme vařenou šunku, kterou orestujeme na pánvi a přidáme zcezené bílé zelí (jedna sklenice cca 680g ale zelí tam je jen 380g zbytek je voda). To dochutíme dle potřeby cukem a solí. Až je kuře hotové, tak zelí přidáme na pekáčm at se smíchá se šťávou z kuřete a můžeme podávat. Já si to dávám s bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.