TOPlist
Sledujte nás:

Znojemská hovězí pečeně s rýží

Zpět
  • Autor: RadimNovak
  • Doba přípravy (min.): 80
  • Porce: 4.00

750 g libového masa z plecka 1 velká cibule pepř sůl nové koření voda na podlití 10 nakládaných okurek (7-9 cm)

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6235 kJ

Bílkoviny (g): 146, Tuky (g): 95, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 41, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1559 kJ

Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Očištěné maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, opečeme jej na pánvi s nepřilnavým povrchem tak aby se zatáhlo (lehce vytřeme olejem) nebo na pánvi do níž vložíme non-stick pečící folii jejíž tvar (vystřihneme) a přizpůsobíme tvaru pánve. V tlakovém hrnci na troše olejem osmahneme cibuli (není nutné), vložíme plátky opečeného masa a přidáme na kostičky nakrájené nakládané okurky, podlijeme vodou a dusíme cca 20-25 minut. Poté stáhneme z plotýnky a necháme dojít. Obvykle není potřeba zahušťovat, ale v případě potřeby najemno nastrouháme jednu syrovou bramboru. Někdo přidává okurky až na konec. Záleží na chuti a rodinné tradici.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři