- Autor: RadimNovak
- Doba přípravy (min.): 80
- Porce: 4.00
750 g libového masa z plecka 1 velká cibule pepř sůl nové koření voda na podlití 10 nakládaných okurek (7-9 cm)
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 750 |
Okurky sterilované | 100 |
Cibule | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Energetická hodnota celkem: 6235 kJ
Bílkoviny (g): 146,
Tuky (g): 95,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1559 kJ
Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Očištěné maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, opečeme jej na pánvi s nepřilnavým povrchem tak aby se zatáhlo (lehce vytřeme olejem) nebo na pánvi do níž vložíme non-stick pečící folii jejíž tvar (vystřihneme) a přizpůsobíme tvaru pánve. V tlakovém hrnci na troše olejem osmahneme cibuli (není nutné), vložíme plátky opečeného masa a přidáme na kostičky nakrájené nakládané okurky, podlijeme vodou a dusíme cca 20-25 minut. Poté stáhneme z plotýnky a necháme dojít. Obvykle není potřeba zahušťovat, ale v případě potřeby najemno nastrouháme jednu syrovou bramboru. Někdo přidává okurky až na konec. Záleží na chuti a rodinné tradici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.