- Autor: selidka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 150 |
kokosové mléko | 75 |
Brambory zimní | 250 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Dýně | 500 |
Mrkev | 250 |
Dochucovadla:
zeleinový vývar, kari, sůl, případně chilli, kdo má rád
Energetická hodnota celkem: 2848 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 105,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 712 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibulku zpěníme na oleji do sklovita, přidáme mrkev na kolečka a květák na menší růžičky, 5 minut necháme restovat, přidáme brambory na kostičky, restujeme dalších 5 minut, přidáme dýni na kostičky, zasypeme kari a podlejeme zeleninovým vývarem nebo vodou. Necháme dusit 5 - 10 minut do změknutí. Na závěr přidáme kokosové mléko kdo má rád, tak chilli, a necháme prohřát, dále nevaříme. Aby jídlo bylo opravdu jako z Indie, je potřeba přidat minimálně čtyři chilli papričky. Ale to je jen pro opravdové fajnšmekry.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.