- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 40 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Vlašské ořechy | 40 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 75 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka špaldová celozrnná | 130 |
Banány | 130 |
Jablka | 100 |
Mrkev | 65 |
Dýně | 100 |
Elinas Jogurt řeckého typu bílý | 400 |
Dochucovadla:
2 lžičky skořice, lžička jedlé sody, špetka soli, skořice a ořechy na ozdobu
Energetická hodnota celkem: 9602 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 117,
Sacharidy (g): 254,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 138,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 800 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 21.2, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Dýni a jablko nastrouháme na hrubo, mrkev na jemno, banán rozmačkáme, ořechy nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Mouku smícháme se skořicí, jedlou sodou a ořechy. Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli, postupně přidáme olej, mléko, mouku se skořicí a nakonec vmícháme dýni s mrkví a jablkem. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (použila jsem kulatou) a pečeme při 180°C cca 35 minut, propečenost vyzkoušíme špejlí. Po upečení vyndáme z trouby a necháme 10 minut chladnout, pak vyklopíme a necháme úplně vychladnout. Každou porci ozdobíme lžící řeckého jogurtu, skořicí a kousky ořechů. Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.