- Autor: menhet
- Doba přípravy (min.): 99
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 15% | 200 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 150 |
Dýně | 1000 |
Vejce celá průměr | 200 |
Mouka pšeničná polohrubá | 250 |
Máslo čerstvé | 125 |
Dochucovadla:
Špetka soli Perníkové koření (hřebíček, skořice, citronová kůra)
Energetická hodnota celkem: 13595 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 155,
Sacharidy (g): 395,
SAFA (g): 97,
Cukry (g): 190,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1699 kJ
Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 19.4, Sacharidy (g): 49.4, SAFA (g): 12.1, Cukry (g): 23.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Očistíme dýni (čisté dýně by mělo být okolo 1 kg) a dáme vařit (dle druhu dýně 15-45 min, do rozvaření). Vytvoříme těsto z mouky, másla, jednoho vejce a špetky soli (případně doředit mlékem) a dáme ho chvíli chladit. Rozkvedláme 4 vejce (dle vodnatelnosti dýně, 4 vejce jsou určené pro Goliáše), zakysanou smetanu, cukr a koření. Do směsi přidáme dýňové pyré a zamícháme. Těsto vyválíme do dortové formy, posypeme dolů brusinkami a zalijeme směsí s dýňovým pyré. Pečeme cca 1 hod na 175 stupňů Celsia, posledních 15 minut hlídat, aby byl krém již tuhý.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.