- Autor: KaterinaP
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Vanilkový puding s jahodami a piškoty
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr průměr | 35 |
Kompot průměr | 152 |
Piškoty | 45 |
Mléko odstředěné průměr | 500 |
Pudding-prášek vanilka | 37 |
Energetická hodnota celkem: 2660 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 128,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 113,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 665 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 28.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Z půl litru studeného mléka odebereme 6 polévkových lžic a smícháme je s pudingovým práškem. Zbytek mléka s cukrem přivedeme k varu a zamícháme do něj rozpuštěnou směs. Mícháme do zhoustnutí. Připravíme si sklenice, do kterých jsme na dno vložili 3 piškoty a 3 konzervované jahody. Zalijeme uvařeným pudingem a na vrch dáme dva piškoty na ozdobu s jednou jahodou. Necháme vychladnou a podáváme jako svačinku nebo snídani.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.