- Autor: jana.gregarova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí paličky s kůží | 400 |
Citrony | 150 |
Česnek | 30 |
Máslo čerstvé | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, provensálské koření
Energetická hodnota celkem: 3393 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 19,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1697 kJ
Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 11, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kuřecí stehýnka omyjeme a naložíme je do citrónové šťávy nejlépe přes noc. Poté stehýnka vyjmeme z citrónové šťávy, ze všech stran okořeníme, vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou, vložíme máslo, přiklopíme víkem a dáme zapéct. Po 40 minutách víko odklopíme, stehýnka posypeme na kousky nakrájeným česnekem, přidáme plátky dobře očištěného citrónu a pečeme dozlatova nepřikryté.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.