- Autor: jana.gregarova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Kuřecí stehno bez kůže | 300 |
Jablka | 100 |
Ananas kompotovaný | 100 |
Smetana ke šlehání 33% | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kari
Energetická hodnota celkem: 4237 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1412 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuřecí maso (prsa nebo stehenní řízky) nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme,přidáme asi tak lžičku kari, zakápneme troškou oleje a dobře promícháme. Na pánvi zpěníme cibulku, přidáme maso, necháme zatáhnout, přilijeme trochu vody a dusíme cca 15 minut. Pak přidáme jedno menší jablko bez slupky na krájené na kostičky a 2-3 nakrálená kolečka kompotovaného ananasu. Přijeme i trochu šťávy zkompotu. Necháme vydusit přebytečnou vodu a na závěr zjemníme cca 100ml smetany. Nejlépe chutná s jasmínovou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.