- Autor: jana.gregarova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana ke šlehání 33% | 100 |
Máslo čerstvé | 20 |
Špek | 80 |
Petržel - kořen | 200 |
Celer bulva | 200 |
Mrkev | 600 |
Cibule | 80 |
Hovězí maso zadní průměr | 500 |
Dochucovadla:
sůl,pepř, nové koření, tymián,bobkový list
Energetická hodnota celkem: 9476 kJ
Bílkoviny (g): 118,
Tuky (g): 147,
Sacharidy (g): 109,
SAFA (g): 77,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1895 kJ
Bílkoviny (g): 23.6, Tuky (g): 29.4, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 15.4, Cukry (g): 13.4, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
maso osolíme,opepříme, dáme do tlakového hrnce, zasypeme na kostičky nakrájenou zeleninou, špekem a poklademe plátky másla. Přidáme nové koření, bobkový list, tymián. Necháme přes noc odpočinout. Zalijeme cca 750ml vody a vaříme v tlakovém hrnci asi hodinu. Poté vyjmeme bobkový list, nové koření a maso. Zeleninu rozmixujeme, zjemníme smetanou, maso nakrálíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.