- Autor: jana.gregarova
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 250 |
Cibule | 200 |
Česnek | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Vepřová plec | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín
Energetická hodnota celkem: 5381 kJ
Bílkoviny (g): 101,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1345 kJ
Bílkoviny (g): 25.3, Tuky (g): 18.8, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
vepřové maso (plec, kýta) osolíme, opepříme a potřeme olejem. Rozpálíme pánev a necháme zatáhnout ze všech stran. i s výpekem přendáme do pekáče, přidáme 1-2 palice česneku, 2 cibule na hrubší kousky a mrkev na špalíčky. Podlijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme cca 1,5h. Podáváme s bulgurem, kuskusem nebo s brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.