- Autor: marynet
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, koření Adžika (Složení: paprika, česnek, koriandr, kopr, sůl (max. 12 %), směs koření a zeleniny v proměnlivých hmotnostních podílech (bazalka, majoránka, máta, bobkový list, petržel, celer, saturejka), chilli )
Energetická hodnota celkem: 6357 kJ
Bílkoviny (g): 149,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 163,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1271 kJ
Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 32.6, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny - např. vrtule. Na 1 PL orestujeme maso nakrájené na kousky. Přidáme sůl, koření Adžika, 1 CL sojové omáčky, 200 ml vody a dusíme do měkka. Na závěr přidáme 2-3 PL sušeneho mléka a 2 CL škrobu rozmíchaného ve vodě a krátce za stálého mícháni povaříme, až vznikne hustý sos. Vše smícháme s vrtulemi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.