- Autor: etrilles
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová krkovice | 300 |
Zelí kysané (hotová příloha) | 500 |
Česnek | 30 |
Cibule | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
Rajský protlak | 50 |
Dochucovadla:
mletá paprika,sůl,pepř,zeleninová kostka,čili papričky muškátový kvt, sůl,pepř
Energetická hodnota celkem: 6770 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 106,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 3385 kJ
Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 48.5, SAFA (g): 17, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
osmažit cibuli na oleji, přidat kostky masa, opéci,osolit,opepřit,zasypat mletou paprikou,česnekem,nasekanou čili papričkou, zasmahnout, přidat rajký protlak, zalít vodou,dusit do poloměkka, přidat nastříhané kysané zelí,promíchat, dodusit doměkka, ostarat se o dostatek šťávy. Pro zvýraznění chuti přidat 1/2 zeleninového bujonu v kostce. Podávat se žemlovým knedlíkem z mikrovlnky : 2 selské rohlíky nakrájet na kostky, vložit do mísy,zalít horkým mlékem, nechat 10 min. vsakovat, cibuli opéci dorůžova,přisypat k rohlíkům,zalít rozšlehaným vejcem,osolit,oppepřit,přisypat nasekanou petržel, muškátový květ. Promíchat, z hmoty tvořit menší koule, vkládat do studenou vodou vypláchnutých šálků, vařit v mikrovlnce 4 min. na 700W. Pevnot zkusit špejlí- musí být suchá . Vyklopit, rozkrojit na poloviny, podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.