- Autor: jana.gregarova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 400 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka pšeničná hrubá | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 25 |
Dochucovadla:
sůl.pepř,muškátová oříšek, kmín
Energetická hodnota celkem: 2699 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 900 kJ
Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 19.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Květák rozeberte na jednotlivé růžičky, tvrdé konce košťálů odřízněte a zbytek zhruba deset minut povařte ve vroucí okmínované vodě. Sceďte a nechte zcela vychladnout. Poté květák rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete. Oddělte žloutky od bílků, žloutky přidejte ke květáku a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Podle toho, kolik jste použili vajec, vmíchejte ke směsi i mouku – na jedno vejce počítejte se dvěma lžícemi. Nakonec opatrně přidejte i vyšlehané bílky. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, z květákové směsi postupně odebírejte a smažte malé placičky – z obou stran dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.