TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

bulky na hamburger

Zpět
  • Autor: ozzy.kratky
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl 10g, 1 vejce na potření sezam na posypání

Energetická hodnota celkem: 9469 kJ

Bílkoviny (g): 89, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 336, SAFA (g): 24, Cukry (g): 42, Vláknina (g): 53, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 789 kJ

Bílkoviny (g): 7.4, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 2, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Do velké mísy prosijeme mouku, uděláme do ní důlek. Nalijeme vodu a rozmíchané droždí s cukrem. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Přidáme vejce a olej. Pomalu začneme těsto od středu míchat. Hněteme, hněteme a hněteme. Těsto je potřeba prohníst opravdu důkladně zhruba 5 minut. Přidáme sůl a hněteme ještě dalších 5 minut. Správně uhnětené těsto nesmí lepit, je hladké a pružné. Přikryjeme a dáme na 1hod kynout do tepla. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, nepodsypáváme, pouze si poprášíme ruce. Rozdělíme na 12 kousků po 70g. Z kousků těsta stočíme bochánky do malého ranečku tak dlouho, dokud nevypneme krásnou kuličku. Během tvarování několikrát zmáčkneme, abychom vyhnali vzduchové bublinky. V dostatečných rozestupech skládáme na pečící papír. Po vytvarování posledního kousku necháme 15 minut odpočinout a rozplácneme. Opět přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout v teple, zvětší se přibližně 2x. Během kynutí můžete housky lehce rosit vodou z rozprašovače, doba kynutí závisí na teplotě, vlhkosti vzduchu, náladě pekaře a dalších proměnných, takže je potřeba brát dobu kynutí s rezervou. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a dáme péct. Pokud chcete matný povrch, vynechte vajíčko a potřete mlékem. Pečeme při 220°C 10-12 minut, nebo při 200°C na horkovzduch. Vždy dáme na dno trouby trochu vody v hrnečku či skleničce, zkrátka v nádobce, která nepraskne. Hotové bulky vyndáme na mřížku, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Tip: Pokud chcete mít bulky s ještě lákavější chutí a vůní, místo oleje použijte rozpuštěné vlažné máslo.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři