- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí kližka | 750 |
Slanina anglická | 100 |
Cibule | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Rajský protlak | 10 |
vývar | 300 |
Víno červené | 200 |
Žampiony | 150 |
lišky | 150 |
Máslo čerstvé | 20 |
Gustin kukuřičný škrob | 20 |
rybízová marmeláda | 30 |
Dochucovadla:
sůl ,pepř,bobkový list 5,drcené kuličky jalovce 10ks
Energetická hodnota celkem: 10739 kJ
Bílkoviny (g): 181,
Tuky (g): 146,
Sacharidy (g): 115,
SAFA (g): 52,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 2685 kJ
Bílkoviny (g): 45.3, Tuky (g): 36.5, Sacharidy (g): 28.8, SAFA (g): 13, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kousky, slaninu na asi 1 cm kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Ve větším hrnci rozpálíme 3 lžíce oleje, na kterých vyškvaříme slaninu. Vmícháme cibuli a osmahneme do zlatova. Osolíme, opepříme. Pak př dáme maso, rajský protlak, drcené jalovčinky a bobkové listy. Zalijeme ? l vývaru a 1/8 l červeného vína, uvedeme do varu, stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 1,5 hodiny. Čas od času zamícháme a podléváme zbylým vývarem a vínem.mezitím očistíme žampióny a lišky. Jsou-li větší, rozpůlíme je. V˙pánvi rozehřejeme zbylý olej s˙máslem a houby v˙něm osmahneme. Ke guláši je přidáme teprve 5 minut před koncem dušení. Nakonec smícháme škrobovou moučku s˙trochou vody a guláš jí zahustíme. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a rybízovou zavařeninou. Na talíři sypeme hrubě drceným pepřem a podáváme nejlépe s˙vařenými těstovinami, které jsme orestovali na másle se strouhankou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.