- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
cizrna strerilovaná | 400 |
olivový olej | 10 |
Dochucovadla:
sůl 1/2 lžičky,mletý kajenský pepř 1/2 lžičky
Energetická hodnota celkem: 2535 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 64,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1268 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Troubu rozpalte na 230 ˚C a plech pokryjte alobalem nebo pečicím papírem. Plechovku cizrny slijte přes cedník a propláchněte. Nechte dobře okapat a vsypte do mísy. Přidejte olej, sůl a kajenský pepř a důkladně promíchejte. Cizrnu rozprostřete na pečicí plech, aby byla v jedné vrstvě. Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby, aby se cizrna hezky opekla a byla křupavá. Vychutnejte si ji horkou nebo nechte vychladnout
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.