- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Celer bulva | 150 |
Mrkev | 150 |
Pohanka | 70 |
Šmakoun s hovězí příchutí | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 25 |
lahůdkové droždí | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, zelené bylinky
Energetická hodnota celkem: 3181 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 94,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 636 kJ
Bílkoviny (g): 7.6, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 18.8, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Pohankovou lámanku zalijeme horkou vodou ( cca 1 cm nad )a necháme změknout cca 15 min. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme nastrouhaný celer a mrkev a za opravdu mírného podlévání dusíme do poloměkka. Přidáme lahůdkové droždí , pohanku , nastrouhaný šmakoun, okořeníme. Můžeme rozmixovat dohladka
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.