- Autor: KrejcikovaGabriela
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 100 |
Med | 120 |
Máslo čerstvé | 200 |
Jahody | 200 |
Piškoty cukrářské | 160 |
Vlašské ořechy | 160 |
Ovesné vločky jemné s vlákninou (Emco) | 200 |
Dochucovadla:
lískové ořechy, ale já je neměla, tak jsem použila vlašské ( pomleté), piškoty též pomleté, lze použít i jíné ovoce, třeba maliny, ostružiny, toho medu je 8 lžic, ale zaléží, jak to chcete mít sladké
Energetická hodnota celkem: 19722 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 282,
Sacharidy (g): 463,
SAFA (g): 130,
Cukry (g): 290,
Vláknina (g): 53,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1972 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 28.2, Sacharidy (g): 46.3, SAFA (g): 13, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vločky smícháme s oříšky a piškoty, přidáme cukr a med. Zapékací misky nebo plech vymažeme máslem a střídavě plníme oříškovou směsí a ovocem, navrch každé porce dáme několik tenkých plátků másla. Pečeme při teplotě 175 C dozlatova. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.