- Autor: Bereniqa
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná bílá | 30 |
kureci vyvar | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Zajíc průměr | 15 |
kure varene | 200 |
Dochucovadla:
Sladka paprika, nove koreni, sul, cely pepr.
Energetická hodnota celkem: 2188 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1094 kJ
Bílkoviny (g): 27.5, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 21, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Dame cibuli a koreni na olej, lehce osmahneme, pridame maso, orestujeme, zalijeme vodou a varime. Pak precedime, zahustime moukou, dochutime, zjemnime zajicem. Vratime maso a hotovo. Jako priloha celozrnne testoviny. Rodine jsem delala klasiku se smetanou, ale v zaveru se to stejne nepozna. Naopak, ta se zajicem je jemnejsi a zdravejsi.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.