- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jáhly (v suchém stavu) | 250 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Vejce celá průměr | 220 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 150 |
Jablka | 500 |
Vlašské ořechy | 15 |
Dochucovadla:
250 g jahel, 1 litr mléka nebo 1/2 l mléka a 1/2 l vody, 4 vejce, 150 g cukru, sůl, jablka, oříšky, špetka soli
Energetická hodnota celkem: 10322 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 424,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 231,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1032 kJ
Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 42.4, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 23.1, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Spařte jáhly vařicí vodou, poté je dejte vařit do mléka (nebo mléka a vody) se špetkou soli a uvařte na hustou kaši. Tu nechejte vychladnout. Pak přidejte žloutky ušlehané s cukrem a opatrně vmíchejte sníh z bílků, můžete přidat i nasekané oříšky. Do vymazané zapékací mísy dejte vrstvu hmoty z jahel, pak položte vrstvu nakrájených jablek a navrch dejte zbytek hmoty. Pečte asi hodinu na 160 stupňů, nechte vystydnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.