- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno bez kůže | 1600 |
Fazole bílé sterilované v mírně slaném nálevu | 400 |
Paprika červená | 100 |
Olej olivový | 10 |
Olivy zelené | 150 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Mrkev | 70 |
Papričky chilli | 30 |
Česnek | 20 |
Cibule | 60 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,petrželka ,tymián,uzená paprika 1k lžička,vinný ocet červený 1 lžíce
Energetická hodnota celkem: 12598 kJ
Bílkoviny (g): 357,
Tuky (g): 111,
Sacharidy (g): 111,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1575 kJ
Bílkoviny (g): 44.6, Tuky (g): 13.9, Sacharidy (g): 13.9, SAFA (g): 5.6, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
1 Na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky a restujte na slabém plameni asi 5 minut. 2 Přidejte nadrobno nakrájenou chilli papričku, mrkev nakrájenou na kostky a tymián (jen lístky). Vařte dalších 5 minut. 3 Přilijte konzervovaná krájená rajčata, ocet a ochuťte špetkou soli a pepře. Plamen zesilte a přiveďte omáčku k varu: jakmile se tak stane, opět plamen zeslabte na nejnižší a nechejte omáčku mírně probublávat asi 10 minut (dokud nezhoustne). 4 Až bude dostatečně hustá, sundejte pánev z plotny, vlijte omáčku do mixéru, rozmixujte ji dohladka a dejte stranou. 5 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna posypejte uzenou paprikou a solí z obou stran a lehce je na pánvi vhodné do trouby osmahněte (dozlatova, ale nesmí být úplně propečená). Dělejte je po částech a až budou všechna hotová, slijte olej z pánve. 6 Do té samé pánve nalijte připravenou omáčku, naskládejte do ní kuřecí stehna a zasypejte je bílými fazolemi, olivami a pokrájenou červenou paprikou. 7 Pečte odkryté přibližně 35 až 40 minut. Nakonec vše posypejte nasekanou petrželí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.