- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Strouhanka | 10 |
Vejce celá průměr | 55 |
Cibule | 50 |
Česnek | 20 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 100 |
Rajčata sušená v oleji | 100 |
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Dochucovadla:
sůl ,pepř ,petrželka,mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 4823 kJ
Bílkoviny (g): 154,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 27,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 965 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 9.2, Sacharidy (g): 5.4, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Maso umeleme na masovém strojku. Přidáme k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, na jemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku. Osolíme a důkladně směs promícháme. Necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici. Poté ze směsi vytvarujeme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a opečeme pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložíme do trouby a pečeme na 180 - 200 C dozlatova. jako příloha celerové hranolky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.