- Autor: langoska
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 120 |
Vločky ovesné | 100 |
Otruby | 30 |
Lněné semínko drcené | 30 |
Slunečnicová semínka | 50 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Dochucovadla:
sůl, kypřící prášek do pečiva
Energetická hodnota celkem: 5312 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 163,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 443 kJ
Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 13.6, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Navážíme všechny suché suroviny do mísy, přimícháme 1-1,5 zarovnané lžičky soli a 1 lžičku kypřícího prášku. Odměříme si vlažnou vodu cca 250 ml a směs zalijeme. Promícháme a necháme cca 10 minut stát. Mezitím si rozpálíme troubu - horkovzduch na cca 200 st. Na mělký plech si dáme pečící papír a směs vylijeme. Není potřeba papír čímkoliv mazat.. Navrch jsem posypala směsí semínek. Dělala jsem z dvojité dávky, takže dobu pečení je třeba trochu přizpůsobit. Ale orientačně 20 min na 200, potom dopékání při 160 - 170 st. Dopékala jsem už rozkrájené.... Dopékání už nechám na Vás, pokud chcete keksy křupavé, trvá to déle....
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.