- Autor: Wittus
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 300 |
Majonéza (Spak) | 60 |
Hořčice plnotučná průměr | 15 |
Dochucovadla:
citrónová šťáva mletý pepř petrželka ocet sůl
Energetická hodnota celkem: 1860 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
1. Syrový celer nastrouháme na jemné nudličky 2. Osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet 3. Před podáváním jej promícháme s majonézou smíchanou s několika kapkami octa, hořčicí a posypeme na jemno nakrájenou petrželkou. Doporučení: Pro barvu do takto připraveného salátu můžeme zamíchat jednu nastrouhanou mrkev.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.