- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajský protlak | 50 |
Paprika červená | 100 |
Šunka vepřová standardní | 100 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 200 |
Vejce celá průměr | 110 |
Květák | 700 |
Dochucovadla:
sůl, oregano
Energetická hodnota celkem: 4271 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 356 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 4.6, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky a povaříme asi 5 minut ve slané vodě, scedíme, necháme dobře vykapat. Potom květák rozmačkáme, smícháme s vejci a asi s 70 g nastrouhaného sýra. Těsto rozprostřeme na plech s pečícím papírem a dáme do trouby rozehřáté na 220C. Pečeme do zrůžovění. Vyndáme plech z trouby, papír s roládou sundáme z plechu a necháme zchladnout. Potom potřeme rajským protlakem, poklademe plátkovým sýrem, šunkou a proužky červené papriky. Stočíme roládu, posypeme oreganem a nastrouhaným sýrem. Dáme opět do trouby zapéct.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.