- Autor: rencha
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 900 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Česnek | 5 |
Dochucovadla:
Pprovencálské koření, tyminám či oregano, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 738 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 246 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 0, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omytá rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, vložíme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Po chvíli vodu slijeme, račata oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Rajčata vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme stroužek česneku, sůl a pepř a necháme pod pokličkou dusit. Podušená rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme koření a necháme ještě chvíli povařit. Omáčka je vhodná především na těstoviny. Dle potřeby dochutíme troškou cukru.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.