- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Šunka kuřecí standard | 200 |
Paprika červená | 200 |
Cibule | 100 |
Rajčata Cherry | 200 |
arašídový olej | 10 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,grilovací koření
Energetická hodnota celkem: 3477 kJ
Bílkoviny (g): 146,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 869 kJ
Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Kuřecí prsa pořádně omyjeme a osušíme. Následně je nakrájíme na kostky a umístíme do mísy. Přidáme koření, trošku oleje a promícháme. Alespoň na hodinu vložíme do ledničky. Šunku nakrájíme na kostky. Pokud máme plátky, tak nakrájíme na delší proužky, které se pak přeloží. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo čtvrtiny. Papriku omyjeme a odstraníme jádřinec a nakrájíme. Na špejli umístíme na střídačku maso, cibuli, šunku, papriku, rajčata, ... Následně celý špíz okořeníme a položíme na plech nebo pekáček, které jsme předtím potřeli olejem. Pekáček vložíme do trouby, která je vyhřátá na 180°C. Ražniči tam pečeme cca 20 minut. Kuřecí ražniči podáváme s bramborami a salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.