- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno s kůží | 650 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 250 |
vývar | 400 |
Cibule | 40 |
Česnek | 20 |
Citronová šťáva | 20 |
Citronová kůra | 30 |
Dochucovadla:
horní kuřecí stehna s kůží 5 ks citronová kůra 2 ks citronová šťáva 4 lžíce sušené oregano 1 lžíce česnek, prolisovaný 4 stroužky sůl 1 lžičky Rýže: olivový olej 1 a 1/2 lžíce malá cibule nakrájená najemno 1 ks dlouhozrnná rýže 1 hrnek kuřecí vý
Energetická hodnota celkem: 9570 kJ
Bílkoviny (g): 136,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 240,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1914 kJ
Bílkoviny (g): 27.2, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 7.6, Cukry (g): 5.4, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
1 V míse smíchejte ingredience na kuře a marinádu. Nechejte minimálně 20 minut marinovat, ale nejlépe přes noc v lednici. 2 Předehřejte troubu na 180 °C. Kuře vyndejte z marinády, tu si ale uschovejte (bude se hodit do rýže). 3 Na hlubší pánvi* rozehřejte 1/2 lžíce olivového oleje, na středně vysokém plameni. Vložte do ní kuře (kůží dolů) a pečte dozlatova. Následně otočte a stejným způsobem opečte i z druhé strany. Kuře vyndejte z pánve a dejte stranou. 4 Slijte výpek, vytřete pánev papírovou utěrkou a vraťte na sporák. Rozehřejte na pánvi 1 lžíci olivového oleje, opět na středně vysokém plameni. 5 Přidejte cibuli a nechejte ji zesklovatět. Poté přidejte všechny zbylé ingredience a schovanou marinádu. 6 Nechte tekutinu přijít k varu a následně vařte asi 30 vteřin. Navrch dejte kuře, pánev zakryjte poklicí nebo alobalem a vložte do trouby. Pečte asi 35 minut. 7 Potom maso odkryjte a pečte dalších 10 minut (tekutina by se měla kompletně vstřebat a rýže být měkká). 8 Vyndejte z trouby a nechte 5 až 10 minut odpočinout. Před podáváním vše ozdobte petrželí
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.