- Autor: KaterinaP
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Mrkev | 143 |
Cibule | 50 |
Cuketa | 533 |
Rýže Basmati vařená (Menu zlaté) | 300 |
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr | 500 |
Olivový olej EXTRA (Villa Gusto) | 5 |
Dochucovadla:
hořčičné koření, cibulové koření
Energetická hodnota celkem: 6995 kJ
Bílkoviny (g): 139,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 102,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2332 kJ
Bílkoviny (g): 46.3, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Vykostěné kuřecí stehenní řízečky nakrájíme na kousky, posypeme hořčičným koření a s olivovým olejem naložíme na 20 min. do lednice. Mezitím si pokrájíme mrkev na nudličky, cuketu a cibuli na kostičky. O restujeme na oleji cibulku, přidáme mrkev a nakonec cuketu. Posypeme cibulovým kořením a dusíme do měkka. Kuřecí řízečky vyjmeme z lednice a prudce o restujeme do zlatova. Podáváme s uvařenou rýží Basmati
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.