- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žloutek | 40 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 116 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 32 |
Solamyl bramborový škrob | 25 |
Mouka pohanková | 200 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Tvaroh Lidl 2% | 125 |
Jablka | 400 |
Rozinky | 50 |
Vlašské ořechy | 90 |
Bílek | 70 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 14083 kJ
Bílkoviny (g): 74,
Tuky (g): 174,
Sacharidy (g): 370,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 208,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1174 kJ
Bílkoviny (g): 6.2, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 17.3, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Těsto: žloutky utřeme s 50g cukru, přidáme mléko (25g), olej, mouku s práškem do pečiva (nahradila jsem jsem lžičkou jedlé sody) a škrobem. Třetinu těsta dáme do mikroten.sáčku do mražáku. Zbylé rozprostřeme na dno vymaštěné formy (vysypala jsem kokosem) - rukou vymačkáme a urovnáme, těsto je tužší. Tvaroh smícháme se lžicí cukru (16g) a trochou mléka (8g), směsí potřeme těsto. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubo a dáme na tvaroh - posypeme rozinkami, skořicí a mletými ořechy. Z bílků a 50 g cukru vyšleháme tuhý sníh a nalijeme na jablka. Zbylou třetinu těsta vyndáme z mražáku a nastrouháme nahoru na sníh. Pečeme cca 30 minut. ... Pozn.: moučník je chuťově hodně podobný hraběnčiným řezům.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.